آموزش فوری درمان سوختگی نوک برگ پتوس + کلیه رنگ ها

برای درمان سوختگی نوک برگ پتوس در قدم اول لازم است عواملی که سبب این اتفاق می شوند را به خوبی شناسایی کرده و با تصمیم گیری درست، گامی صحیح در راستای احیای گیاه و یا درمان آن برداریم.

آبیاری نادرست، کود دادن زیاد، رطوبت کم محیط و قارچی شدن گیاه همگی از جمله دلایلی هستند که سبب از بین رفتن نوک برگ های گل پتوس و یا آسیب دیدن آن می شوند.

زمانی که آبیاری گل پتوس بیش از حد معمول باشد، ریشه های گیاه دچار پوسیدگی شده ( یعنی رنگ آنها سیاه و یا قهوه ای تیره شود ) و به درستی نمی توانند رطوبت و مواد غذایی را جذب کنند بنابراین طبیعی‌ست در چنین شرایطی، نوک برگ های گیاه دچار سوختگی شده و به مرور زمان از بین بروند.

پوسیده شدن ریشه گل پتوس

در نقطه مقابل آبیاری بیش از حد، آبدهی بسیار کم گیاه وجود دارد که در چنین حالتی رطوبت خاک بسیار پایین بوده و رطوبت به خوبی به نوک برگهای گیاه نمی رسد ( منظور آن است در زمان آبیاری خاک گلدان به خوبی سیراب نمی شود ) زیرا نوک و لبه ی برگ ها، آخرین نقطه ای هستند که آب و مواد غذایی به آن ورود پیدا می کند.

پتوس از جمله گیاهانی محسوب می شود که از اوایل فصل بهار تا اواخر پاییز نیاز به تغذیه مداوم و اصولی دارد که روش تغذیه ی اصولی می تواند بر اساس ارتفاع و سایز گلدان گل متفاوت باشد.

بنابر نکته ای که اشاره شد اگر میزان تغذیه گیاه بیش از توصیه سازنده ی محصول باشد یا اینکه از کودهای درشت مغذی مکررا برای رفع نیاز گیاه استفاده شود، شما همراه گرامی سایت بنتا فلاور شاهد از بین رفتن نوک برگهای محبوب گیاه خود خواهید بود زیرا اولین پاسخ گیاه به این استرس، سوزاندن نوک برگ ها و در صورت تکرار اشتباه، سوختگی کل برگ خواهد بود.

پتوس گیاهی‌ست که ژنتیک و اصالت آن به آب و هوای نسبتا گرم و مرطوب بر می گردد بنابراین جای تعجبی ندارد که این گیاه محبوب آپارتمانی برای رشد مضاعف خود، نیاز به رطوبت محیطی نسبتا بالا ( هوای تقریبا شرجی ) داشته باشد.

به طور کلی پوتوس (پتوس) گیاهی مقاوم در برابر آفات و امراض می باشد با این حال گاهی اوقات استفاده از خاک آلوده، اسپری کردن گل بدون تهویه و همچنین هجوم حشرات می تواند به گیاه شما صدمه وارد کند و یا عبارتی دیگر، سبب سوختگی نوک برگ گل شود.

تمامی نکات اشاره شده، مروری مختصر بر دلایل و روش های درمان سوختگی نوک برگ پتوس بودند با این حال اگر هم اکنون با مشکلات گیاه محبوب خود دست و پنجه نرم می کنید و تمایل دارید تا آن را به بهترین نحو ممکن پرورش دهید، پیشنهاد می کنیم با ادامه ی همین مقاله از سایت بنتا فلاور همراه ما باشید.

آبیاری زیاد چگونه باعث از بین رفتن نوک برگهای پتوس می شود؟

روش های درمان سوختگی نوک برگ پتوس

همانطور که پیشتر اشاره کردیم زمانی که آبیاری گیاه پتوس بیش از حد لازم باشد و قبل از آبدهی رطوبت لایه های بالایی خاک بررسی نشود، فضاهای خالی خاک مملو از رطوبت اضافه شده و ریشه های گیاه به مرور زمان دچار پوسیدگی حاد می شوند.

برای آنکه شما همراهان گرامی سایت بنتا فلاور بتوانید مشکل گل خود را ریشه یابی کنید، پیشنهاد می دهیم کمی از سطح خاک را بردارید تا ریشه های گل پتوس به طور کامل نمایان شوند.

پس از جداسازی خاک، وضعیت ریشه های گیاه محبوب خود را به خوبی بررسی نمایید و در صورت تغییر رنگ دادن آنها و سیاه و قهوه ای شدن‌شان، تردید نداشته باشید که دلیل اصلی مشکل گل خود را پیدا کرده و می بایست برای درمان سوختگی نوک برگ پتوس تان، آبیاری اولیه و ثانویه آن را با قارچکش های سیستمیک نظیر مانکوزب انجام دهید.

آبدهی کم چه اثرات مخربی بر روی برگ های گیاه می گذارد؟

اصول درمان سوختگی نوک برگ پتوس

پوتوس (پتوس) از جمله گیاهان رطوبت دوست محسوب می شود بنابراین آبدهی این گل محبوب آپارتمانی تنها باید زمانی انجام شود که سطح خاک به اندازه دو بند انگشت اشاره خشک شده باشد ( منظور آن است که خاک محدوده ی ریشه، همیشه مرطوب باشد ) بنابراین شما همراه گرامی سایت بنتا فلاور می بایست هر دو روز رطوبت خاک گل محبوب خود را بررسی نمایید تا گیاهتان تنها در صورت لزوم آبیاری شود.

در کنار نکته ی اشاره شده، بهترین روش آبدهی پوتوس آن است که در زمان آبیاری کل خاک به خوبی مرطوب و حتما به اندازه ی مناسب، رطوبت اضافی از زیر گلدان خارج شود.

در نتیجه اگر شما همراه گرامی سایت بنتا فلاور به صورت قطره چکانی گیاه خود را آبیاری می کنید و یا اینکه در زمان آبدهی رطوبت اضافه از انتهای گلدان گیاه‌تان خارج نمی شود، تردید نداشته باشید برای درمان سوختگی نوک برگ پتوس می بایست که نحوه آبیاری گل محبوب خود را اصلاح نمایید.

خطرات استفاده از آب املاح دار و آموزش درمان سوختگی نوک برگ پتوس

آموزش درمان سوختگی نوک برگ پتوس

اکثر گیاهان آپارتمانی از جمله پوتوس (پتوس) برای رشد مناسب خود نیاز به آب بدون املاح دارند به طوری که اگر آب مصرفی برای این گیاهان دارای املاح باشد، به مرور زمان نوک برگها دچار سوختگی شده و این تغییر رنگ در نهایت، به کل برگ سرایت می کند.

بنابراین اگر مشکلی در شکل و یا نحوه ی آبیاری گیاهتان وجود ندارد و از آب املاح دار برای رفع نیاز آبی پتوس استفاده می کنید، برای درمان سوختگی نوک برگ پتوس پیشنهاد می کنیم منبعد بیست و چهار ساعت قبل از آبیاری، آب را درون ظرفی ریخته و اجازه دهید تا از املاح مضر آن کاسته شود.

کود دادن زیاد با چه مکانیسمی به نوک برگ‌های پوتوس آسیب می رساند؟

آسیب دیدن نوک برگ‌های پوتوس

خانواده ی پتوس از واریته های بسیار زیادی تشکیل شده است که تمامی آنها برای رشد مناسب شان سوای آبیاری، نیاز به تغذیه ی اصولی و مداوم دارند.

بهترین زمان برای تغذیه پتوس وقتی است که گل مذکور در مرحله ی رشد قرار دارد ( از اول فروردین تا اواخر آذر ماه ) که در این مقطع می بایست از کودهای میکرو و ماکرو، برای رشد مناسب و یا مضاعف گیاه بنابر توصیه تولید محصول استفاده نمود.

با در نظر گرفتن نکته ی اشاره شده، اگر شما همراه گرامی سایت بنتا فلاور از جمله افرادی هستید که دائما گل خود را تقویت می کنید به طوری که برای رفع کمبود پوتوس دوز تغذیه بیش از توصیه سازنده ی محصول است و یا اینکه دائما از کودهای درشت مغذی ( نظیر کود سه بیست ) برای رفع نیاز گیاه خود استفاده می کنید، تردید نداشته باشید که مشکل اصلی پتوس شما از همین موضوع نشات می گیرد.

بنابراین برای درمان سوختگی نوک برگ پتوس به علت کود دادن زیاد توصیه می شود تا سه ماه گیاه خود را تغذیه نکنید و در این بین اجازه دهید تا آب خالی نمک های اضافی را شسته و از انتهای گلدان خارج کند.

لازم به ذکر است گیاهان تازه خریداری شده پوتوس تا سه ماه نیازی به تغذیه و یا استفاده از کودهای شیمیایی ندارند و مواد مغذی داخل خاک برای رشد آنها کافی است.

قارچی شدن گیاه و درمان سوختگی نوک برگ پتوس

قارچی شدن و روش درمان سوختگی نوک برگ پتوس

ظهور لکه های قهوه ای و گاها با هاله ای زرد رنگ در نوک، لبه و در امتداد برگها، نشان دهنده ی این موضوع است که گل پتوس دچار بیماری قارچی شده و برای رهایی گیاه می بایست اقدامی سازنده را انجام دهید.

همان طور که در ابتدای همین مقاله و قبلا در مقاله ی نکات مهم نگهداری گیاه پتوس اشاره کردیم، گل مذکور نیاز به رطوبت محیطی نسبتا بالا دارد که این مرطوب شدن محل نگهداری گیاه می بایست همواره با ساختن جزیره و یا رطوبت سازهای برقی تامین شود.

با در نظر گرفتن دو نکته ی اشاره شده، اگر هم اکنون شاهد بروز لکه های قهوه ای رنگ روی برگ ها علل الخصوص نوک آنها هستید، برای درمان سوختگی نوک برگ پتوس پیشنهاد می شود روی برگ های گل محبوب خود  قارچکش های غیر سیستمیک ( نظیر بوردوفیکس ) را محلول پاشی نمایید به طوری که نحوه ترکیب قارچکش با آب، بنابر توصیه سازنده ی محصول باشد.

از سویی دیگر برای اطمینان خاطر بیشتر بهتر است زمانی که از قارچکش های سیستمیک سه مرتبه به فاصله ی چهارده روز یکبار استفاده می شود، در همان روزها نیز از قارچکش های سیستمیک برای ضد عفونی کردن تمام ریشه های گیاه نیز استفاده شود ( مانند مورد قبلی بنابر توصیه ی تولید کننده محصول که بهترین انتخاب، استفاده از قارچکش مانکوزب است ).

آیا حشرات می توانند سبب از بین رفتن نوک برگهای گیاه پتوس شوند؟

در پاسخ به پرسش مطرح شده می توان گفت بله، زیرا زمانی که حشرات مزاحم به گیاه هجوم می آورند، این امکان وجود دارد که نوک برگ ها و حتی کل ساختار برگ از بین رفته و به مرور زمان دچار سوختگی شوند.

اگر هم اکنون روی برگهای پتوس خود نقاط عسلک مانند را مشاهده می کنید و یا اینکه نوک برگ های گیاهتان توسط حشرات دچار خوردگی شده است، اطمینان داشته باشید که برای درمان سوختگی نوک برگ پتوس می بایست دو مرتبه از سموم مربوطه برای احیای گل محبوب خود استفاده نمایید.

لازم به ذکر است بهترین سم برای حذف حشرات مزاحم بر روی برگ های پتوس در درجه ی اول استفاده از حشره کش کلرپیریفوس و در درجه ی دوم، مصرف کنفیدور می باشد.

سخن پایانی

با رعایت تمامی نکات اشاره در این مقاله به جرات می توان گفت پروش و نگهداری گل پوتوس در منزل، امری بسیار آسان می باشد زیرا این گیاه به راحتی با شرایط محیط خانه سازگار شده و در مواجهه با تنش های استرس زا، پاسخ مناسبی از خود نشان می دهد.

با این حال اگر شما همراهان گرامی سوالی در ارتباط با سوختن نوک برگهای پتوس خود دارید، می توانید از طریق کامنت و یا شماره های درج شده در سایت، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.